Contact

92% van alle antwoorden vind je hier!

De antwoorden op de meest gestelde vragen hebben we voor jou op een rijtje gezet. Staat jouw vraag er niet bij? Laat ons dit dan weten via het contactformulier onderaan de pagina.

Bezorging

Ready to ship collectie:
Plaats je bestelling vóór 17:00 uur en ontvang deze binnen 2 weken thuis!

Op maat gemaakte collectie:
Zorgvuldig en met liefde handgemaakt, verwachte levertijd van ca. 3-4 weken.

Klanten ontvangen een e-mail met een trackingnummer zodra hun bestelling is verzonden.

Als je problemen ondervindt met je bestelling, neem dan contact met ons op via het contactformulier onderaan deze pagina. We staan klaar om je te helpen.

Als je bestelling beschadigd aankomt, neem dan zo snel mogelijk contact met ons op via het contactformulier onderaan deze pagina. Wij zullen dan samen met jou kijken naar een passende oplossing.

Gepersonaliseerde sieraden hebben extra tijd nodig vanwege het maatwerk dat bij deze items komt kijken. De geschatte levertijd voor deze sieraden is ongeveer 3-4 weken.

In zeldzame gevallen kan jouw bestelling als 'bezorgd' worden weergegeven voordat deze is bezorgd.

Dit kan komen doordat de levering preventief als voltooid wordt gemarkeerd. Het kan ook zijn dat de vervoerder jouw bestelling op een verborgen locatie heeft achtergelaten om diefstal te voorkomen. Kijk op de verborgen plekken bij uw voordeur uw voordeur, vraag je huisgenoten of de buren.

Als je je bestelling nog steeds niet kunt vinden, neem dan contact op met de vervoerder en vermeld je trackingnummer. Neem dan contact op via het contactformulier onderaan deze pagina en we zullen ons best doen om u te helpen bij het vinden van uw ontbrekende pakket.

Als uw bestelling na het volgen van de bovenstaande stappen nog steeds ontbreekt, houd er dan rekening mee dat we geen terugzendingen of terugbetalingen kunnen aanbieden voor bestellingen die als afgeleverd worden weergegeven.

Retourneren

Klanten hebben 30 dagen na ontvangst van de bestelling om hun sieraden te retourneren.

Als je je sieraden wilt retourneren, vul dan het contactformulier onderaan deze pagina in en vermeld hierbij je ordernummer. Wij zullen je dan verdere instructies geven over hoe je je bestelling kunt retourneren.

Ruilen en retourneren is alleen mogelijk met niet gepersonaliseerde bestellingen. Alle sieraden met namen en/of persoonlijk gekozen letters vallen onder gepersonaliseerde items en kunnen niet worden geretourneerd of omgeruild.

De klant is verantwoordelijk voor de verzendkosten voor retourzendingen.

Alle geretourneerde sieraden moeten in dezelfde staat (onbeschadigd) en in dezelfde verpakking zijn als bij ontvangst.

Na ontvangst en controle van de geretourneerde bestelling, storten we het bedrag binnen 3-5 werkdagen terug op dezelfde betaalmethode die je voor de aankoop hebt gebruikt.

Overig

We sturen altijd onmiddellijk een bestelbevestiging per e-mail na elke aankoop. Als je deze niet hebt ontvangen, controleer dan je spam- of junkmail-folder. Het kan zijn dat de e-mail daar terecht is gekomen.

Als je vraag nog niet is beantwoord, zijn we hier om te helpen! Vul het contactformulier onderaan deze pagina. We streven ernaar om je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.

Heb je verdere vragen?

Mail dan je vraag naar info@maxximparis.nl

Ons klantenserviceteam zal je dan zo snel mogelijk te woord staan. Wij streven ernaar om binnen 1-3 werkdagen te antwoorden tijdens kantooruren van 09.00-18.00 uur.